maanantai 24. elokuuta 2009

Tilkkupeitto Vaapukalle



Vihdoinkin se on valmis! Nimittäin kulmasta kulmaan neulotuista tilkuista koottu peitto ystäväni vauvalle. Olen tehnyt tätä peittoa jo monta kuukautta. Peiton 30 tilkkua neuloin kyllä aika jouhevasti, mutta jostain syystä en meinannut millään saada itseäni ompelemaan peittoa kasaan. Myös reunavirkkaus osoittautui kompastuskiveksi, kun en osannut millään päättää miten sen tekisin. Lopulta virkkasin reunaan vain kolme kerrosta kiinteitä silmukoita. Lanka on Novita Woolia. Menekki koko peittoon yhteensä noin 10 kerää.

tiistai 11. elokuuta 2009

Virkatut tuoksupussit



Sarjatuotannolla tuoksupusseja :) Ja nämäkin on tehty siitä samaisesta kerästä Novitan Kotiväkilankaa, joka kestää aina vaan. Virkattujen pussukoiden sisällä on pienet pussilliset karpalon tuoksuista rouhetta, jota löysin Oulun Kaira-housesta. Tuoksupussien ohje löytyy Novitan arkistosta. Liityin Novitan klubiin parin viikon ilmaisjaksoksi saadakseni ohjeen. Tuoksupusseja oli tosi kiva tehdä - ja nopea! Satiininauhojen valinta oli myös mukavaa :) Pusseja tulee varmaan tehtyä jossain vaiheessa lisääkin, kun tekisi mieli lähetellä näitä vaikka kenelle.

Salamatkustaja


Virkkasin kassiini pienen matkakumppanin Novitan Kotiväki-langasta. Minulla on ollut yksi ja sama kerä valkoista lankaa jo ikuisuuden! Siitä on kyllä virkattu vaikka ja mitä, eikä loppu häämötä vielääkään! Totisesti riittoisaa lankaa. En tiedä mistä idea tällaiseen otukseen putkahti päähäni, mutta heti se piti toteuttaa. Siinäpähän nyt roikuskelee mukana ja ilahduttaa retkiäni. Lehdet on tehty vihreästä kankaasta ja pinkistä huopakankaasta. Metalliset osat otin vanhasta avaimenperästä.