tiistai 22. joulukuuta 2009

Piparipöllöt




Inkivääriä, neilikkaa, pomeranssia ja kanelia... piparkakkujen leivonta ja varsinkin niiden koristelu kuuluu ehdottomasti minun joulupuuhiini. Pipareista on tullut koottua milloin taloa, autoa, rekeä ja kuusta, mutta tänä vuonna päästin itseni vähän helpommalla ja koristelin vain tällaisia pöllöjä. Nokkana toimivat hyvin puolikkaat ruudut Ässämix-karkeista ja siipiä koristavat erilaiset hedelmäkarkkien palat.

sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Kirahvikortit


Tänä jouluna korteissani on sitten kirahvi. Kortit on maalattu vesiväreillä ja itse kirahvi rajattu mustalla tussilla. Askartelu oli melkoisen aikaa vievää puuhaa, joten en valitettavasti jaksanut tehdä näitä kuin ihan muutaman. Kortin sisällä oleva runo selittää, miksi ihmeessä korteissani on yleensä joulukortteihin kuulumaton kirahvi :) Vaikka en lähettänytkään kortteja kuin harvoille, niin olkoon runon sisältämä toivotus teille kaikille!

Ma olen vain kirahvi keltainen,
enkä joulukorttiin kuulu.
Olen peitossa ruskeiden täplien
ja kurotan kaulani puuhun.

Ma rouskutan lehteä vihreää
ja äkkiä jotakin muistan.
Sen täytyy olla tärkeää,
se jää vaikka päätäni puistan.

Siksi lentokoneeseen kapusin,
joulupostissa matkata tykkään.
Ma jätän taakseni savannin,
pian postisi seasta hyppään!

Siis tämän tulin kertomaan
ma sulle sieltä kaukaa,
et toivon sulle iloa
ja kiireetöntä aikaa!

sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Valkoista




Ihanaa. Vihdoinkin lunta! Olen nauttinut lumisista maisemista täysin siemauksin ulkoilemalla ja kuvaamalla. Itsenäisyyspäivää vietin käymällä valoisan aikana jäällä ja nappaamalla samalla kuvan valkoisesta kolmiohuivista. Huivi on tehty samalla vanhalla ohjeella, kuin aiemmin esittelemäni petroolinsininen kolmiohuivikin. Novitan Teddy on oikein hyvä lanka kaulahuiviin, koska se ei kutita. Kenelleköhän pukki mahtaa huivin viedä?
Itsenäisyyspäivän iltana käväisin vielä Naisten käsityömessuilla. Mukaan lähti vain pari särövuorikristallisia korvakoruja. Valitettavasti en tajunnut varata aikaa tarpeeksi, sillä myyjiä oli todella paljon ja tuli hoppu kiertää kaikki paikat. Jos olisi ollut enemmän aikaa, niin olisin varmasti löytänyt siitä aarreaitasta muutakin.