torstai 25. helmikuuta 2010

Twilight-lapaset ja pikkumekko

Tämä mekko löytyi kirpparilta 50 sentillä. Mekon alkuperäinen väri oli vaaleanruskea, mutta koska väri ei oikein sopinut minulle, niin värjäsin sen pesukoneessa mustaksi. Vain ompeleet jäivät vaaleanruskeiksi, koska eivät olleet puuvillaa.


Tällaisten paksulla langalla neulottujen muhkeiden Twilight-lapasten ohjeen löysin eräänä päivänä aivan sattumalta Ravelrystä. Ja tällä ei sitten ole mitään tekemistä sen asian kanssa, että olen vastikään lukenut sarjan kaksi ensimmäistä kirjaa ja katsonut sarjan ensimmäisestä kirjasta tehdyn elokuvan (en kerro montako kertaa ;)). Oikeasti. Nämä vain pomppasivat silmiini selaillessani Ravelryn lapasohjeita ihan muissa tarkoituksissa. Joka tapauksessa, neuloin nämä Bellan käsissä esiintyvät lämpimät lapaset Sandnes Garnin Alfalla 5 mm puikoilla. Oli kiva kokeilla välillä jotain muutakin, kuin Novitan lankaa.

keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Olohuoneen uusi verhoilme

Tarkoituksenani on ollut jo elokuusta asti vaihtaa uudet verhot joka huoneeseen. Verhoprojektini on siis käynnistynyt melkoisen hitaasti, mutta on nyt edennyt ensimmäiseen vaiheeseen. Olohuoneen verhot ovat valmiit!


Ison ikkunan verhokankaassa valkoinen kuvio on painettu valkoiselle kankaalle ja kankaan ilme vaihtelee mukavasti valaistuksen mukaan. Ompelukoneen mielestä tämä kangas ei kylläkään ollut yhtä mukava. Kone jotenkin kummasti jumitteli painokuvion kohdalla, josta johtuen ompeluhetkeni eivät aina olleet niin iloisia ;)


Myös parvekkeen ovi sai suojakseen ohuen verhon, jonka kiinnitin verhovaijerilla kiinni molemmista päistä. Kuvausapulainen ihmettelee parvekkeella pakkaskelin auringonpaistetta.

sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Ystävänpäivä



Hyvää Ystävänpäivää 14.2.2010!

Ystävänpäivä lähestyy, joten askartelin ystävilleni muutaman kortin pistettäväksi ensi viikolla postiin. Lainasin jokin aika sitten Elizabeth Moadin kirjan 'Paperiaskartelun ideakirja', jossa neuvottiin korteissa käyttämäni vanha kunnon punontamenetelmä. Kirjassa oli muutenkin vaikka millä mitalla kivoja ideoita. Leikkelin kortteihin tarvitsemani kuvat vanhoista lehdistäni. Olipa ihanaa etsiä lehdistä herttaisia, sopivan värisiä kuvia ja yhdistellä niitä. Valkoisten korttien lisäksi tein myös sinisiä ja vaaleanpunaisia kortteja ja kiinnitin korteista irti leikkaamani ylijäämäsydämet ikkunaan.