perjantai 21. toukokuuta 2010

Synttärit



Juhlistin viime lauantaina syntymäpäiviäni kutsumalla muutaman vieraan kylästelemään ja leivoin vähän kaikenlaista - suolaisia muffinsseja, kalifornialaista juustokakkua ja marmorikakun (kuulemma tyyliin Jackson Pollock). Kaikki reseptit olivat uusia, joten jännitti vähän miten onnistuvat. Onneksi näyttivät maistuvan :) Muffinssien reseptin sain työkaverilta ja juusto- ja marmorikakku ovat kirjasta Upeat kakut (Annie Bell). Pikkuapulainenkin osallistui tietysti leivontapuuhiin. Hyvähän se on että joku vahtii uunilla, etteivät leivonnaiset vain pääse palamaan.

torstai 13. toukokuuta 2010

Kukkakortteja

Kevään ensimmäiset

Laventeli

Luumupuu


Innostuin kukkakorttien maalailusta löydettyäni kirjastosta kirjan 'Chinese Flower Painting Made Easy' (Rebecca Yue). Ihan niin helppoa kukkien maalaileminen ei ollut kuin kirjan perusteella näytti, mutta mukavaa touhua kuitenkin. Touko-kesäkuun vaihteeseen sattuu vielä niin monia syntymäpäiviä ja äitienpäiväkin, että kortit tulivat tarpeeseen. Bebe-leivos toiseksi alimmassa kuvassa selittyy omalla syntymäpäivälläni :)

tiistai 4. toukokuuta 2010

Vaaleanharmaa mohairpipo



Halusin kokeilla Sandnes Garnin Kitten Mohairia pieneen työhön, joten tein pinkistä mohairpipostani vaaleanharmaan version. Kitten osoittautuikin oikein pehmeäksi langaksi ja valitsisin sen kyllä mieluusti isompaankin neuleeseen. Samalla sain kaverilta pyynnön tehdä samanlaiset pipot hänen kaksostytöilleen, joten pääsin valitsemaan vielä yhden herkullisen värin Kitteniä, mutta siitä sitten vähän myöhemmin.
Alla olevassa kuvassa tuliaisherkkuja Portugalista, kiitokset Kahviaddiktille! Päällä rapea kuori ja sisällä tummaa suklaata. Kaikenlaiset suklaarakeet ovat kyllä niin herkkua.