maanantai 27. syyskuuta 2010

Muffinssiepisodi


Päätin leipoa pitkästä aikaa muffinsseja. Ensin kokeilin tehdä sitruuna-porkkanamuffinsseja, mutta jokin meni pieleen... muffinssit olivat pieniä ja kiinteitä ja maku aivan liian hapan. Päätin että minähän en tällaisiin muffinsseihin tyydy ja aloin kyselemään sattuisiko kukaan tietämään oikeasti hyviä muffinssireseptejä, siis sellaisia joilla tulee isoja ja kuohkeita muffinsseja. Tosi hyvä reseptivinkki löytyikin Kahviaddiktilta ja useammastakin suusta kehuttiin muffinssipeltejä ja Pirkan Amerikan muffinssivuokia. Niinpä ostin vuokia ja leivoin näitä Sara La Fountainin herkkumuffinsseja, joiden resepti löytyy esimerkiksi Sekasopan Marielta. Olivat ehkä parhaita muffinsseja mitä olen ikinä leiponut. Suosittelen!


Muffinssikokeilut jatkuivat näillä valkosuklaa-puolukkamuffinsseilla, jotka myös olivat tosi hyviä ja pehmoisia, mutta taisivat silti jäädä kakkoseksi nuille edellisille. Minkäs teet, ne olivat makeampia ja minä olen melkoinen herkkusuu. Mutta tokihan tämä on vain makuasia. Näihin muffinsseihin löysin reseptin Sitruunamarengilta.

perjantai 17. syyskuuta 2010

Syysherkku




Omenapiirakka pikkuisen kirpsakoista kotimaisista omenoista on todellinen syysherkku. Ja jos piirakan nimi on 'Kaikkien kehuma omenapiirakka', niin silloinhan sen on kertakaikkiaan pakko olla hyvää. Vaniljajäätelö ja mustaviinimarjamehu olivat pimeänä syysiltana todistamassa hetkeä, kun kahdelta ystävykseltä vilahti omenapiirakkaa useampikin palanen.

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Baudelaire




Minulla on jo pidempään ollut meneillään hirveä hinku violettiin. Varsinkin eräs tietyn sävyinen tumman violetti miellyttää nyt tosi paljon ja sitä pitää olla joka paikassa. Aivan niin kuin kuvista näkyy. Joskus mietin mitähän mahdan tällä värillä ympärilleni viestittää. Ja myöskin mikä vaikutus sillä on minuun itseeni. Jos joku tietää niin saa vapaasti kertoa.
Sain viimein valmiiksi Baudelaire-sukkani. Sukat on neulottu kärjestä ylöspäin ja niissä on pyöreä ranskalainen kantapää. Tämä oli melkoinen projekti, sillä Ravelrystä ottamani ohje oli englanniksi ja jouduin pienentämään mallia vaikka neuloinkin ohuella langalla. Lisäksi nämä olivat ensimmäiset kärjestä ylöspäin neulomani sukat, joten kaikki oli uutta silmukoiden luomisesta päättelyyn saakka. Malli on kaunis ja sukat istuvat hyvin, mutta valitettavasti ne on hieman hankala saada jalkaan johtuen kai kuvion joustamattomuudesta. Lankana on Austermann Step Classic ja käytin 2,5 mm puikkoja.