tiistai 29. marraskuuta 2011

Muhkea tuubihuivi




Olen ollut ihan fiiliksissä uudesta tuubihuivistani. Minulla ei ole ollut tällaista ennen ja aluksi piti vähän ihmetelläkin, että miten tämä on oikein tarkoitus pukea. Mutta löytyihän se oma tyyli sitten ja nyt huivi on yksi suosikkivaatteistani. Neuloin sen Hjertegarnin Cool Flamme -langasta puikoilla nro 10.

Tässä helppo ohje:
Luo 30 silmukkaa pitkille puikoille tai pyöröpuikoille, neulo ainaoikein neuletta tasona kahden kerän verran (n.115 cm), päättele silmukat ja ompele huivi ympyräksi.

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Keramiikkakurssin alkumetrit




Aloitin tänä syksynä keramiikkakurssin ja meritähtikippo on ensimmäinen työni. Tai oikeastaan se on toinen työni, sillä ensimmäiselle kävi huonosti lasitepoltossa. Kurssi on ollut minulle vaikeampi, kuin mitä luulin. Kaikki on uutta ja jokaiseen työvaiheeseen joutuu kysymään neuvoa. Savi ja lasite käyttäytyvät uunissa monesti hyvin erilailla, kuin mitä on kuvitellut. Siispä on aina yllätys, minkä näköinen työ tulee uunista ulos.

On meistä kuitenkin tullut jo saven kanssa kavereita. Ihan harmittaa, että kurssia on jäljellä enää kaksi kertaa ennen pitkää joulutaukoa. Siihen mennessä ehdin onneksi viimeistellä vielä monta työtä valmiiksi.