sunnuntai 30. syyskuuta 2012

From Norway with love -sydänpipo






Tänään kävimme koiran kanssa mukavalla sunnuntailenkillä. Ulkona oli värikästä, hiljaista, lämpöistä ja vähän sateista. Samalla ulkoilutin myös elokuussa valmistunutta sydänpipoani ensimmäistä kertaa.

Ohje on Ravelrystä ja löytyy sieltä nimellä 'From Norway with love -hat'. Halusin resorista kutittamattoman, joten käytin Wurm-piposta tähteeksi jäänyttä Debbie Bliss Cashmerino DK -lankaa. Muutoin pipo on tehty Sandnesgarn Smartista, joka on 100% villalankaa. Resoriin käytin muistaakseni 3 mm:n ja muuhun osaan 3,5 mm puikkoja.

Olen aina vähän vierastanut kirjoneuletöitä, sillä en oikein pidä pitkistä lankajuoksuista ja lankojen selvittelystä. Tämä pipo oli kuitenkin niin ihana, että se pääsi heti puikoille ja valmistuikin muutamassa päivässä. Ja on lämmin!

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Hamppurättejä!




Yhdeksän tiskirättiä hamppulangasta! Lanka imee hyvin kosteutta ja on bambun tavoin luonnostaan antibakteerinen. Pöpöt pysykööt siis loitolla! Lanka on myös mukavan karhea, joten sen pitäisi olla oivallinen kuivuneidenkin ruokatahrojen hankaamiseen. Rätin likaantuessa heitän sen pesukoneeseen kuudenkympin pesuun ja kaivelen onnellisena uuden erivärisen rätin kaapista. Ei enää rumia riskirättejä meidän keittiöön!

Tein rätit neulomalla 30 silmukalla ainaoikeinneuletta n. 34 kerrosta (puikot nro 3,5). Lanka (Lanaknits AllHemp6) löytyi sattumalta Oulun Lumoavasta langasta. Yhden vyyhdin hinta oli 13,50€ ja siitä riitti kolmeen tiskirättiin. En toki aio pitää kaikkia yhdeksää rättiä itsellä, vaan kääräisen näistä käytännöllisiä lahjasettejä myös ystäville.