tiistai 22. tammikuuta 2013

Blue Fields -huivi






Näin palkitsee käsitöiden ystävä itsensä: Ostaa muutaman kerän Noro Silk Garden Lite -lankaa. Elämäni ensimmäinen käsityö Norosta ja täytyy sanoa, että onhan siinä huikeat värit! Pitkään piti lankaa metsästää, sillä sitä ei meinannut löytyä koko Oulun kaupungista. Ja viidennessäkin käymässäni lankakaupassa, Villiinassa, sitä oli vain muutamia keriä.

Minulla taisi olla kerien kanssa huono tuuri, sillä huiviin meni kaksi kerää lankaa ja kummassakin oli solmu. Se ei olisi sinänsä haitannut, mutta solmun jälkeen lanka jatkui harmillisesti ihan eri värisenä. Jouduin katkomaan lankaa muutamaankin otteeseen saadakseni värit liukumaan sievästi. Kuinkahan tavallista lienee?

Ohje löytyy Ravelrystä nimellä Tortuga Shawlette. Huivi oli yllättävän helppo ja nopea tehdä!

(Puikot: 60cm pyöröpuikot 4,5mm)

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Raidallista ystävälle




Raituli-pipon ohje löytyy Soppaa ja silmukoita -blogista tai Ravelrystä. Kiitoksia Marja, että lisäsit ohjeen ystävällisesti kaikkien käytettäväksi. Rakastan kaikkea raidallista, joten tämä pipo kiilasi neulomislistani kärkeen ensi vilkaisulta. Pipo on mielestäni hauska ja ihanan kevyt kevätpipo. Lisäksi siinä on mukavan napakka ja siisti resori. Lisäsin sivuun vielä pari nappia loppusilaukseksi. Ensimmäisen Raitulini annoin lahjaksi vasta valmistuneelle ystävälleni, joten toinen samanmoinen seuraa varmasti vielä perässä itselleni.

(Lanka: Novita Wool. Puikot: resori 2,5mm, sileä neule 3mm.)