maanantai 30. syyskuuta 2013

Peruslapaset jämälangoista






Hassua, mutta tein nämä lapaset jo heinäkuussa, kun sää viileni hetkeksi. Muistin silloin, ettei minulla ole ainuttakaan hyvin istuvaa lapasparia itselleni syksyksi. Laatikon pohjalla lojuneet pienet jämälankakerät saivat kyytiä. Oli  mukava hyödyntää sitä, mitä kotoa löytyi!

Ps: Mustavalkea kisuli ei ole meidän, vaan liikuskelee vapaasti lähistöllä ja seurailee uteliaana koiramme touhuja. Ihmisiä se ei paljon väistele, vaan ihmiset saavat väistellä häntä :)

perjantai 20. syyskuuta 2013

Myllykirjaston ja kuppikakkujen lumoissa



Elämäni ensimmäisten kuppikakkujen tarina:

Kävin vähän aikaa sitten tutustumassa Tyrnävän Myllykirjastoon, joka on mielestäni ehkä kaunein koskaan näkemäni kirjasto. Rakennus on saneerattu kirjastoksi vuonna 1919 rakennetusta myllystä. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan, mikäli siihen joskus tarjoutuu mahdollisuus.

Myllykirjastoa ihaillessani käsiini eksyi kirja nimeltä Ihanat kuppikakut. Tykästyin kirjaan kovasti, sillä kuvat olivat hyvät ja kuppikakkujen reseptit toinen toistaan houkuttelevampia. Kirja täytynee hommata itsellekin.

Kokeilin kirjasta Päärynä-toffeekuppikakkuja ja hyviä tuli! Kuppikakut olivat just mun juttu. Sain pursottaa, koristella ja näpertää sydämeni kyllyydestä!