perjantai 22. marraskuuta 2013

Nallepiparit ja muut synttäriherkut








Juhlistimme viime viikonloppuna avopuolisoni syntymäpäivää kutsumalla muutamia ystäviä käymään. Hauskaa oli, ja kuvista näette, miltä kahvipöydässä näytti!

Suklaaunelmatäytekakun reseptin bongasin Pirkan leivontakirjasta, mutta resepti löytyy näköjään myös täältä. Suolaisissa juhlahyrrissä on täytteenä valkosipulituorejuustoa, aurinkokuivattua tomaattia ja basilikaa. Ja nallepiparit on leivottu ilman muottia kahvikuppia apuna käyttäen. Tuumasin, että mitäpä sitä koristelemaan kaikille samanlaista naamaa! Siitäpä oli sitten mahdollista valita keksi oman mielentilansa mukaan.

lauantai 16. marraskuuta 2013

Lämpimän joulumielen toivotukset


 

"Kun hyvän mielen paketois, se kaikkein paras lahja ois."

Tänä vuonna joulukorteissani riippuu pieniä lahjapaketteja. Taustalla on vanhasta kirjasta revittyjä sivuja. Kirja (David Balfourin seikkailut) löytyi aikoinaan kirjaston kierrätyskärrystä. Eipä tiennyt kirjan jättäjä minkälaiseen uusiokäyttöön kirja vielä päätyy. Kortteihin menevät sivut piti syynätä aika tarkkaan, koska niissä oli joulutoivotuksiin sopimattomia tekstejä. Hih.

lauantai 9. marraskuuta 2013

Kirjastokassi





Vanhoista kankaista on ihana ommella tilkkutöitä, kun voi samalla muistella mistä tilkut ovat kotoisin. Ompelin itselleni kirjastokassin, jonka kankaista suurin osa on kirpparilta tai kierrätyskeskuksesta. Kassista tuli niin kiva, että se taitaa päästä ulkoilemaan muulloinkin, kuin kirjastoreissuilla.

Joku saattaa muistaa aiemmin ompelemani tyynyliinan, jossa käytin samaa koirakangasta. Ja samaa hirsimökkitekniikkaa. En ole vaivautunut opettelemaan muita tekniikoita, sillä minulla ei ole kunnon välineitä. Hirsimökkitekniikka onnistuu ihan hyvin pelkän lyijykynän ja viivottimen avustuksella.

Kassista pilkistävään uusimpaan Bridget Jonesiin olin muuten aika pettynyt. Mutta ei siitä sen enempää.