sunnuntai 17. elokuuta 2014

Magic Yarn Ball



Magic Yarn Ball ei ole enää mikään uusi touhotus, mutta vasta nyt keksin tehdä sellaisen itsekin. Lähetän kerän ystävälleni loppukesän piristykseksi, kun mieli alkaa jo kääntyä pikkuhiljaa syksyyn ja villalangat kaivellaan talvivarastoista.
 
Kääräisin kerään erivärisiä samanvahvuisia sukkalankoja noin 150-200 gramman verran. Sisään piilotin kaikenlaista kivaa pikkutavaraa ja tietysti vähän naposteltavaakin. Tämä on samalla kierrätyskerä, sillä kaikki langat ja tavarat löytyivät kotoa. Vain karkit piti hakea kaupasta.

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Viikossa virkattu matto






Olemme muuttaneet uuteen kotiin, joka on tällä kertaa ihan oma. Enää ei tarvitse ajatella, ettei mitään hankintoja kannata tehdä, kun asunto on kuitenkin vain väliaikainen.
 
Muuttopuuhien ja tavaroiden raivaamisen rauhoituttua opettelin, miten maton virkkaaminen tapahtuu. Tein vessaan pienen maton Juhannusruusun ohjetta muokkaillen. Lopetin ohjeen noudattamisen, kun maton koko oli sopiva. Reunaan virkkasin vielä kerroksen kiinteitä silmukoita ja ketjusilmukoiden kohdalle nirkot (1 ks, 4 kjs, 1 ks).

Maton virkkaaminen tuntui käsille aika rankalta ja joku kuvailikin sitä osuvasti Ravelryssä nimellä 'crochet gym'. Onneksi pienen maton virkkaaminen sujuu nopeasti. Minulla meni viikko, mutta tahti oli kyllä aika löysä.

Lanka: Lilli-ontelokude (Lankava Oy)
Koukku: nro 8

maanantai 4. elokuuta 2014

Kesäruokaa





Kesällä on ihana laittaa ruokaa, kun kaupat pursuavat erilaisia kasviksia, joista iso osa on jopa kotimaisia. Viime aikoina olen tehnyt aika monta kertaa täytettyjä paprikoita ja kesäkurpitsoita. Täytteeksi voi laittaa mitä haluaa, mutta minulla on ollut tapana täyttää paprikat riisillä, jauhelihalla ja aurajuustolla. Päälle vielä juustoraastetta, niin on hyvää!

Pakastan joka vuosi laatikollisen mansikoita. Sen enempää ei kaksi ihmistä tarvitse, kun pakkaseen tulee muitakin marjoja. Tänä kesänä päätin ostaa mansikkani torilta luomulaatuisena, sillä kauhistuin kun kuulin miten paljon myrkkyjä mansikoihin yleensä suihkutetaan. Hyvin näyttävät mansikat kasvavan ilman myrkkyjäkin. Maku oli erinomainen ja laatu varmasti parhain, mitä olen ikinä nähnyt. Viiden kilon laatikko maksoi 37 euroa.