lauantai 30. tammikuuta 2016

Suolaista ja makeaa





Pitkää, pimeää ja kylmää tammikuuta piristi hyvien ystävien vierailu. Päätin tehdä jotain erityisen hyvää ja kaivelin netistä tomaatti-mozzarella-pestopiirakan ohjeen. Ja kylläpä tulikin hyvää! Täytyy tehdä toistekin.

Jatkoin myös harjoituksia Ihanat kuppikakut -kirjasta tekemällä Kinder-muffinsseja. Hyviä olivat nämäkin ja olipa ihana päästä pitkästä aikaa koristelupuuhiin!

Huomenna heitän heipat tammikuulle! Jo riittää tämä kuukausien maanantai! Tervetuloa kevät!

perjantai 22. tammikuuta 2016

Lapasia yksivuotiaille




Ennen tyttäremme syntymää virkkasin hänelle pienen viltin, joka on ollut kovassa käytössä vaunuissa ja rattaissa. Projektista jäi laatikkoon pyörimään muutama jämäkerä, joista nyt päätin hankkiutua eroon. Tein ensin lapaset vain omalle tytöllemme, mutta nälkä kasvoi syödessä, ja niin sai myös muutama muukin taapero käsiinsä lämmittimet.

Lapaset on tehty 32 silmukalla ja varsissa on 25 kerrosta (1 kiertäen oikein, nurin) -neulosta. Yläosaan löysin ohjeen Omin käsin, ihan itse -blogista. Lapasista tuli oikein hyvän kokoiset yksivuotiaalle. Kasvunvaraakin oli sopivasti. Käytin lapasiin 3mm puikkoja, ja lankahan oli sitä ihanan pehmeää merinovillalankaa, Hjertegarn Palinoa.