lauantai 26. maaliskuuta 2011

Pinnejä, nappeja ja satiininauhaa (Vol. 2)



Tässäpä loputkin koristelemani pinnit. Moni on tykännyt näistä, joten teen näitä varmasti vielä lisääkin. Mielestäni nämä ovat myös oivallinen lahjaidea; nopea ja helppo, sekä hyvä keino käyttää hyödyksi vanhoja nappeja. Pinnit piristävät kummasti asua ja oloa.

torstai 24. maaliskuuta 2011

Pinnejä, nappeja ja satiininauhaa (Vol. 1)






Päähäni putkahti idea koristella yksilöllisiä pinnejä satiiniruseteilla ja napeilla. Alunperin ajattelin tehdä vain yhdenlaisia pinnejä, mutta kun pääsin ostoksille, niin enhän minä malttanutkaan jättää hommaa siihen. Ostin siis paljon erivärisiä nauhoja ja monenlaisia nappejakin. Tällaisten pinnien tekemiseen tarvitaan yhtä pinniä kohden n. 20 senttimetriä satiininauhaa, nappeja, ompelulankaa ja lujaa yleisliimaa. Koristelu on aika yksinkertaista. Nauha taitellaan rusetille, nappi ommellaan kiinni nauhan keskelle ja koriste liimataan pinniin. Lisää pinnejä tulossa pian :)

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Välipalalla




Olen ruvennut vähän katsomaan mitä syön. Lähinnä siksi että vatsalla ja suolistolla olisi parempi olla. Eilen minulla oli lähes koko päivä vapaata, joten ehdin hakea kaupasta tarvikkeita ja leipoa ruoan kaveriksi ohraperunarieskaa ja puristaa appelsiineista ja greipeistä tuoremehua. Nykyään on tosi ärsyttävää, että vaikka leipäpussissa lukisi isolla 'täysjyväruisleipä', niin se useimmiten sisältää myös merkittävän määrän vehnäjauhoja ja perunahiutaleita. Mainonta on harhaanjohtavaa. Ei siis auta kuin syynätä pussit tarkkaan tai ruveta leipomaan leipänsä itse.
Syön myös usein välipalaksi maustamatonta jogurttia myslin tai marjojen kanssa. Myslinkin kanssa olen ruvennut kikkailemaan. Lisään valmiiseen mysliin siemeniä ja pähkinöitä, koska seoksissa on näitä kalliita, mutta huipputerveellisiä raaka-aineita vain vähän.

torstai 17. maaliskuuta 2011

Junasukat





Jämälankoja voi hyötykäyttää esimerkiksi tällaisiin pieniin junasukkiin. Sukkien ohje ja nimen takana oleva kaunis tarina löytyy esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan käsi- ja taideteollisuus ry:n sivuilta. Tarina, sukkien hauska muoto ja hyvä istuvuus saivat minut kokeilemaan tätä helppoa ohjetta. Puikoilla on jo toiset samanmoiset, mutta vaalean siniset tällä kertaa. Ajattelin antaa sukat johonkin hyväntekeväisyyskeräykseen, mutta en vielä tiedä mihin.
Herkut jäivät jäljelle eilisestä elokuvaillasta. Yritin tarjota tällä kertaa vähän terveellisempää naposteltavaa, kuten kurkkua, porkkanaa, leipätikkuja ja dippiä, sekä suklaarusinoita, jogurttihasselpähkinöitä ja vihreää teetä. DaCapot ja Mariannet olisi voinut jättää kyllä ostamatta.
Alimmassa kuvassa on se ainoa ystävänpäiväkortti, jonka ehdin tänä ystävänpäivänä askarrella. Minusta on ihanaa koota kortteihin erilaisia kukkakimppuja.