sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Retrokeltaiset pitsisukat





Löytyipä nätti sukkamalli, niin pääsin kokeilemaan retrokeltaista Gjestal Maija -lankaa. Gjestal Maija vastaa paksuudeltaan Novitan Nallea ja Gjestal Janne Seiskaveikkaa. Kuulin että Maija ja Janne olisivat laadultaan parempia kuin nämä vastaavat Novitan langat. Niiden ei esimerkiksi pitäisi käytössä nyppääntyä yhtä helposti.

Koska käytin ohuempaa lankaa kuin ohjeessa, neuloin varren joustinneuleet 52 silmukalla ja pitsiosan 55:llä (11 mallikertaa). Myös sileä neule on neulottu 52 silmukalla, eli jokaisella puikolla oli 13 silmukkaa. Ja puikot olivat kokoa 3.

tiistai 10. tammikuuta 2012

Raitanuttuja Etiopiaan





Minua puraisi joulun alla nuttuilukärpänen oikein pahemman kerran. Kun yksi nuttu oli valmis, sitä seurasi aika pian myös toinen... ja kolmas... ja neljäs. Sitten tuli kyllästyminen Novita Woolin pastellimaisiin väreihin ja nyt odottelenkin kevätlankoja saapuvaksi. Nutut on todella yksinkertaisia tehdä ja niitä tikuttelee helposti vaikkapa luennolla tai televisiota katsellessa. Nutut on tehty pyöröneuleena puikoilla nro 3 (40 cm).

Ystäväni toimittaa nutut Etiopiaan syyskuussa 2012. Vielä on siis paljon aikaa nuttuilla. Nuttuilusta kiinnostuneiden kannattaa kurkistaa hänen sivuilleen, sillä sieltä löytyy nuttujen neulomisohjeet sekä tasona että pyörönä ja runsaasti lisätietoa ja hyödyllisiä linkkejä nuttuprojektista. Ajatus on mielestäni valtavan hieno.