sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (31): Maaliskuussa opittua


Muistikirjamaaliskuun viimeinen sivu! Tehtävänä oli kertoa asioista, joita on kuukauden aikana oppinut. Viimeisenä asiana mainitsen pääsiäismunien neulomisen, mikä oli mulle ihan uus juttu. Niiden tekeminen jatkuu myös huhtikuun puolella, nyt kun vauhtiin pääsin. Kiitokset muistikirjamaaliskuusta Terhille ja Inarille, sekä 'kanssamatkustajille' eli muille muistikirjaa täyttäneille! Heippa maaliskuu ja tervetuloa keväisempi huhtikuu!

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (30): Aarteenetsintä


Muistikirjamaaliskuun loppu häämöttää, mutta vielä on pari sivua jäljellä. Tämän päivän sivulle piti etsiä muutama aarre. Tehtävä oli hauska, mutta aika helppo. Olisi tehnyt mieli etsiä vielä lisääkin asioita.

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (29): Sanonnat


Tänä päivänä muistikirjamaaliskuussa piti kirjoittaa päivän sivulle kaksi sanontaa: hauska ja ärsyttävä. Ylempi sanonta on kaverini absurdi tokaisu vuosien takaa ja se jaksaa naurattaa minua yhä. Alempi sanonta on puolestaan ärsyttävä siksi, että en ole koskaan kokenut olevani aikainen lintu. Joskus talvella pimeimpään aikaan tuntuu ihan järjettömältä herätä niin aikaisin, kuin mitä tämä aamuvirkkujen yhteiskunta vaatii.

torstai 28. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (28): Tahrittu sivu



Tässäpä viiden minuutin pikateokseni muistikirjamaaliskuun päivän sivulle. Aiheena oli tahria sivu ja sen suoritin hieromalla paperiin lähestyvän pääsiäisen kunniaksi rairuohoa. Tiput piirsin nopsasti vasurilla samalla kun söin. Alemmassa kuvassa inspiraation lähde.

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (27): Kartta


Muistikirjamaaliskuussa pyydettiin tänään kertomaan jotakin kartan avulla. En ollut yhtään 'normikartta-tuulella', joten kyhäsin sivulleni vesivärieni värikartan. Hankin vesivärini joitakin vuosia sitten ja opettelin, miten ja minkälaiselle paperille niillä oikeasti maalataan. Koulussahan sitä ei koskaan opetettu ja paperikin oli ihan tavallista piirustuspaperia.

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (26): Mikä ärsyttää tänään?



Tänään muistikirjamaaliskuussa kysyttiin: "Mikä ärsyttää tänään?". Nämä asiat ottivat minua tänään pannuun, mutta kiitos tuon liikennemerkkityypin, olin tehtävän tehtyäni ihan hyvällä tuulella.

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (25): Rasti ruutuun


Tämän päivän hommana muistikirjamaaliskuussa oli rastia valmiista listasta, mitkä asiat liittyivät omaan päivään. Harmi, etten saanut rastittaa Pullan tuoksu -ruutua. Onneksi rasteja tuli kuitenkin moneen muuhun mukavaan kohtaan. 

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (24): Pääsiäiskarkkien kääreet


Tänä päivänä muistikirjamaaliskuussa oli tehtävänä kerätä sivulle pääsiäiskarkkien kääreitä. Ja kuinkas ollakaan, kaapistahan löytyi sopivasti Pandan suklaasydän -pussi. Olen aivan hulluna näihin karkkeihin! Ne tekevät minut hyvin onnelliseksi :-) 

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (23): Väri


Muistikirjamaaliskuun sivulle kerättiin tänään tietynvärisiä asioita ja värin sai valita itse. Kurkistus askartelulaatikkooni riitti auttamaan värivalinnassa, sillä turkoosiahan sieltä työntyi vastaan monessa eri muodossa. Miksiköhän minulla ei ole yhtään turkoosia vaatetta, vaikka pidän väristä kovasti? Nuo taustalla olevat kirjan sivut ovat muuten kotoisin vanhasta kirjasta, jonka otin joskus askartelumateriaaliksi kirjaston kierrätyskärrystä.

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (22): Toteutuneet toiveet


Välillä on terveellistä miettiä, mitkä toiveet ovat toteutuneet. Siitä huolimatta en olisi tullut tällaistakaan tehneeksi ilman muistikirjamaaliskuuta. Päivän tehtävänä oli nimittäin kertoa kolmesta toteutuneesta toiveesta. Pohtiminen oli aluksi yllättävän hankalaa, kun mielessä olivat päällimmäisenä kaikki toteutumattomat toiveet. Pikkuhiljaa ne toteutuneetkin alkoivat sieltä sitten virrata ja loppujen lopuksi olisin keksinyt useammankin. Toiveet ovat kuvassani toteutumisjärjestyksessä juuresta latvaan, viimeisimpänä oma rakas pianoni, jonka sain vihdoin omaan kotiini viime kesänä.

torstai 21. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (21): Jalat


Tänään muistikirjamaaliskuussa oli aiheena 'Jalat', joten tässäpä minun hyppivät kintut. Kuvassa on juurikin ne villasukat, joiden langanpäiden päättelystä annoin itselleni mitalin muistikirjan 13. sivulla. Kerron sukista tarkemmin sitten huhtikuussa, kun muistikirjahommat ovat pulkassa.

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (20): Postikortti


Tänä päivänä muistikirjamaaliskuussa oli tehtävänä kirjoittaa postikortti. Koska minulla ei ollut korttia liimattavaksi muistikirjan sivulle, otin askartelemastani pääsiäiskortista kopion. Hyvä että puolisoni osti vasta sellaisen tulostimen, jolla voi ottaa myös valokopioita, niin minä voin leikkiä sillä ja tulostella tuiki tarpeellisia asioita muistikirjaani.

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (19): Mitä näit tänään?


Tänään muistikirjamaaliskuussa kysyttiin: "Mitä näit tänään?" Minulla oli kotipäivä, joten en nähnyt kovin paljoa. Mutta ei se mitään, näin ihan tarpeeksi, ja sieluni silmin näin vielä monta asiaa lisää.

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (18): Lehtileike




Kirpparilta löytyneen Kotivinkin 101 ideaa -lehden numerossa 3/2012 oli artikkeli lankojen värjäämisestä luonnon materiaalien avulla. Valitsin artikkelin tämän päivän muistikirjamaaliskuun sivuksi, jossa oli aiheena 'lehtileike puhuttelevasta asiasta'. Artikkelissa haastateltiin tekstiilisuunnittelija Anna-Karoliina Tetriä. Mielestäni lehden kannessa ollut otsikko 'Näin värjäät lankoja' ei ollut oikein osuva, sillä pelkän artikkelin perusteella en kyllä osaisi ruveta värjäyspuuhiin. Siksi otinkin muistikirjamaaliskuun sivulle artikkelista vain pienen osasen ja muutaman inspiroivan kuvan.

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (17): Plussat ja miinukset


Tänä päivänä muistikirjamaaliskuun aiheena oli listata vapaavalintaisesta aiheesta plussat ja miinukset. Olen harkinnut pienen kasvimaatilkun vuokraamista kaupungilta ensi kesäksi, joten pohdinnoista oli myös hyötyä. Hyvä merkki, että plussapuolia tuli enemmän.

Leikkasin kaikki kuvat tämän päivän muistikirjan sivulle lehdistä. Nuo kivat piirretyt hedelmät ja marjat on kotoisin Apteekin hyllyltä -lehdestä, joka saapui sopivasti silputtavaksi jokin aika sitten.

lauantai 16. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (16): Paljastus


Tänään teimme muistikirjamaaliskuussa tunnustuksia tai paljastuksia itsestämme. Paljastan teille nyt huonon tapani, jota olen yrittänyt parantaa jo kauan. En osaa lähteä ajoissa, vaan olen aina viimetipassa! Ja myönnän, että myöhästynkin aika usein. En pysty käsittämään, mihin se aika aina lähtötilanteessa häviää!

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (15): Kauppalistat




Minulla oli muistikirjamaaliskuun vuoksi tänään kaupassa hassu pieni missio. Tehtävänä oli näet kerätä muistikirjan sivulle kauppalistoja. Listat olisivat voineet olla myös omia, mutta minusta oli hauskempi katsella muiden listoja. Onneksi niitä löytyi vaivatta monta! Yksi listoista on omani.

torstai 14. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (14): Päivän lempparit


Tämä päivä ei ollut parhaimmasta päästä. Siksi olikin hyvä, että muistikirjamaaliskuussa kyseltiin päivän lempiasioita. Teki hyvää kaivella päivästä parhaat puolet. Ja löytyihän niitä, oikein huippujuttujakin. Sain esimerkiksi munia suoraan kanalasta! Ne olivat niin suuria, etteivät mahtuneet kunnolla kananmunakennon kennoihin.

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (13): Kunniamerkki


Tänään pääsin muistikirjamaaliskuussa antamaan itselleni kunniamerkin jostain ansaitsemastani asiasta. Valinta oli helppo, sillä olin juuri saanut pääteltyä neulomieni raitasukkien 54 langanpäätä. Ansaitsen totisesti kunniamerkkini, sillä langanpäiden päättely on mielestäni viheliäistä hommaa!

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (12): Lempilainaus



Muistikirjamaaliskuussa mietittiin tänään hyviä lainauksia. Valitsin Astrid Lindgrenin kuvauksen keväästä Ronja Ryövärintyttäressä. Luin kirjan joskus lapsena ja viime vuoden toukokuussa innostuin lukemaan sen uudelleen. Ryöväreiden tarina oli edelleen hyvin ihastuttava!

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (11): Päivän syömiset




Muistikirjamaaliskuussa tiedusteltiin: "Mitä söit tänään?". Maalailuun meni melkoinen tovi, mutta hauskaa oli! Lupasin kuitenkin itselleni, että huomenna tyydyn johonkin yksinkertaisempaan.

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (10): Top 10


Tässä suklainen Top 10 listani muistikirjamaaliskuun 10. päivän tehtävään. Listan sai laatia mistä tahansa aiheesta. Listani on hyvin eläväinen, sillä herkut saattavat vaihdella päivän mittaan paikkaansa ja uusia nousukkaita kiilata entisten paikoille. Löydätkö listasta omia suosikkejasi?

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (9): Resepti



Muistikirjamaaliskuussa oli tänään mukava aihe, sillä tehtävänä oli lisätä muistikirjaan resepti, jota on halunnut kokeilla tai jota on etsinyt pitkään. Valitsin maaliskuun Yhteishyvän ruokaliitteessä olleen rahkapiirakan, koska sellaisen olen aikonut leipaista. Ja kylläpäs pääsin helpolla, kun sain vain leikata lehdestä valmiit kuvat ja sommitella ne paperille. Leikkaamani höyhenet näyttävät ehkä enemmän lehdiltä, mutta väliäkö hällä.

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (8): Lainatut lauseet


"Kerää viisi satunnaista lausetta tänään lukemistasi blogeista", kuului muistikirjamaaliskuun päivän tehtävä. Ihan aluksi: suuri kiitos niiden blogien omistajille, joilta lauseet lainasin. Jos vaikka joku sattuu omansa tunnistamaan. Mainioita lauseita löytyi vaikka kuinka monta, mutta nämä sieltä sitten lopulta valikoituivat. Oma suosikkini on tuo keskimmäinen viisas ajatus.

torstai 7. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (7): Vuosi sitten


Tällaista pääsin muistelemaan muistikirjamaaliskuun ansiosta tänään: "Mitä teit vuosi sitten maaliskuussa?". Muistan että minulla oli opintojen kanssa aivan hillitön kiire ja tekemistä oli aivan liikaa! Maaliskuun 2012 valokuvien perusteella olin kuitenkin ehtinyt käyttää aikaa myös rakkaisiin harrastuksiini. Ja jotenkin kummassa olin myös ehtinyt lukea kolme kirjaa! Sen tiedän siitä, että pidän lukemistani kirjoista listaa.

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (6): Mitä keräilisin...?


"Mitä keräilisit, jos tila ja raha eivät olisi este?" kysellään tänään muistikirjamaaliskuussa. Pienenä sitä keräili vähän vaikka mitä... tarroja, kiiltokuvia, postimerkkejä... ja rakkaimpana keräilykohteena lautasliinoja, jotka ovat muuten vieläkin tallessa. Jos ei olisi mitään rotia, niin nyt saattaisin keräillä kankaita. Jos nyt rehellisiä ollaan, niin kyllä minulla niitä aika iso läjä onkin, mutta olen sentään yrittänyt hillitä itseäni.

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (5): Saksittu viesti



Muistikirjamaaliskuu ja päivän aiheena oli kirjoittaa viesti lehdistä leikatuin kirjaimin. Tällainen kutsu piristäisi mukavasti päivää!

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (4): Mitä haluan tai tarvitsen


Muistikirjamaaliskuun 4. päivän aihe oli minulle yllättävän vaikea. Tehtävänä oli listata asioita, joita tarvitsen tai haluan. Taidan olla huono unelmoimaan, koska minun oli vaikea keksiä näitä asioita. Toisaalta koen olevani hyvin onnellinen siitä, että osaan nauttia pienistä asioista ja olla tyytyväinen siitä, mitä minulla jo on.

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (3): Kevätfiilikset



Muistikirjamaaliskuun päivän aiheena oli "Kevään odotusfiilikset". Minun fiilikset keväästä on hyvät, vaikka kevät tuokin aina tullessaan myös niitä vähemmän mukavia juttuja. Yksi niistä on kirkkaan valon laukaisema päänsärky, mutta tänä keväänä olen valmistautunut siihen tilaamalla uudet hyvät aurinkolasit. Alemmassa kuvassa on nopeasti itävää, syötävää vihanneskrassia.

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (2): Minä itse


Muistikirjamaaliskuun toisen päivän aiheena oli 'Esittele itsesi', joten tässä muutamia olennaisia ja epäolennaisia tietoja minusta. Kuva on otettu viime lokakuussa, kun olin menossa Halloween-pippaloihin.

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (1): Kansisivu





Muistikirjamaaliskuussa tehdään joka päivä yksi sivu eri aiheesta ja ihan omalla tyylillä. Ohjeet muistikirjamaaliskuuhun löytyvät suomeksi Hupsistarallaa -blogista ja englanniksi Ikomi -blogista. Kiitos Terhi ja Inari!

Ensimmäisenä päivänä tehtävänä oli tehdä muistikirjaan kansisivu. Muistikirjamaaliskuu starttasi minun kohdallani oranssein merkein. Tuijottelin varmaan pöydällämme olevia tulppaaneita, hedelmälautastani tai mummun virkkaamaa pikkuliinaa. Päätin tehdä haasteen vihkon sijasta vesiväripaperille, sillä en ole maalaillut pitkään aikaan. Kylläpä oli mukavaa! Keräilen sivut sitten kansioon.