maanantai 19. heinäkuuta 2010

Kalajuttuja




Heinäkuun alussa reissasimme Etelä-Suomessa ja kävimme katsastamassa Linnanmäellä millainen on merimaailma Sea Life. Paljon oli nähtävää ja tykkäsimme kyllä molemmat kovasti. Kaloja ja muitakin merten asukkeja oli jos jonkinlaisia. Siellä tuli mieleen että aivan sama millaisen ihmeellisen mielikuvituskalan piirtäisi, niin varmasti sellainen löytyisi uiskentelemasta jostakin päin maailman meriä. Mieleenpainuvimpia lajeja olivat ehkä piraijat, erilaiset hait, nuolimyrkkysammakot ja kauniit pienet sähkönsiniset safiirikalat. Merimaailman inspiroimana askartelin pitkästä aikaa ja tuloksena syntyivät nämä kaksi kalakorttia.

sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Makumatka Intiaan

Perinteentaitajan linssikeitto

Naan-leipä

Bollywood-kemujen kurkkuraita

Mango-banaaniletut

Eilen teimme makumatkan Intiaan. Matkasta saamme kiittää keittokirjailijatar Marianne Kiskolan kirjaa 'Kasvisruokia Aasiasta'. Olen täysin ihastunut tuon kirjan resepteihin, kuviin ja kivoihin pieniin tarinoihin jotka siivittävät oikeanlaiseen tunnelmaan. Makumatkamme aloitimme tulisella linssikeitolla, jonka kanssa nautimme itse tehtyä naan-leipää ja kurkkuraitaa. Illemmalla käväisimme vielä Indonesiassa maistelemalla mango-banaanilettuja. Meillä tosin hunajameloni sai toimittaa mangon virkaa, koska kaupasta löytämämme mangot olivat vielä hieman raakoja. Letut olivat siitä erikoisia, että maidon sijasta käytettiin kookosmaitoa ja mukaan muussattiin yksi banaani. Maku oli niin hyvä että tästä lähtien taidan paistaa lettuni aina kookosmaitoon.

tiistai 6. heinäkuuta 2010

Juhannusherkut

Tällaisia herkkuja meillä maisteltiin juhannuksena. Sillä aikaa kun minä valmistin pääruokaa, taikoi juhannusvieras Kahviaddikti meille täytekakkua ja suklaamoussea. Kakussa oli täytteenä vanilijakreemiä ja tuoreita mansikoita. Koristeita näpräsimme sokerimassasta edellisenä yönä kolmeen asti, kun emme malttaneet lopettaa. Kahviaddiktilla oli oikein kattavat varastot sokerimassaa, elintarvikevärejä, muotteja ja muotoiluvälineitä, joten tuli kokeiltua vähän kaikenlaista. Loput koristeet säilöin myöhempää käyttöä varten.
Suklaamousse valmistettiin kermasta, tummasta minttusuklaasta ja tujauksesta piparminttuaromia. Hyvää oli!