Eräänä päivänä söin kahvilassa aivan täydellistä focacciaa. Siitä innostuneena päätin tehdä kotonakin italialaista ruokaa, mutta oma focacciani ei kyllä yltänyt kahvilan focaccian tasolle. Reseptin otin Gino D'Acampon kirjasta Italian dieetti, jossa mielestäni on ihan tavallisia reseptejä kenelle tahansa terveellisen ruoan ystävälle. Italialainen keittiö on mielestäni yksi parhaimmista koko maailmassa. Paljon tuoreita vihanneksia, yrttejä, valkosipulia, sitruunaa, erilaisia juustoja, oliiviöljyä... Oih.
Italialaisessa ruoassa pääsi oikeuksiinsa myös istuttamani, keittiön pöydällä hyvin ruukussa viihtyvä basilika. Basilika tuli myös ikuistetuksi pieneen vesivärityöhön siinä sivussa, kun maalasin siilikorttia veljeni neljä vuotta täyttäneelle synttärisankarittarelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti