torstai 1. syyskuuta 2011

TupsupipoTällainen peruspipo syntyi, kun joustinneulos oli liian tiukkaa alkuperäiseen tarkoitukseensa. Olin kerrankin työlleni armollinen ja säästin sen purkamiselta. Lanka on Novitan Woolia, joten eipähän kutita! Puikot ovat kokoa 2,5. Tupsun tekoa piti vähän muistella, mutta helpostihan se sitten kuitenkin onnistui.

Tässä ohje siltä varalta, että joku muukin innostuu neulomaan lämmikettä syksyksi:
 1. Luo 136 silmukkaa.
 2. Neulo 2o,2n -joustinta pyörönä n. 18 cm.
 3. Kavenna neulomalla 2o yhteen, 2n yhteen koko krs.
 4. Neulo 1o,1n -joustinta n. 2 cm.
 5. Neulo 2s oikein yhteen koko krs.
 6. Neulo 1 krs oikein.
 7. Toista kohdat 5 ja 6.
 8. Katkaise lanka ja pujota silmukoiden läpi.
 9. Tee tupsu ja kiinnitä se päälaelle.

9 kommenttia:

 1. Ihana tupsulakki ja kaunis käyttäjä <3

  VastaaPoista
 2. Tupsulliset pipot on aina parhaita! Mikä olikaan joustinneuleen alkuperäinen tarkoitus? Uteliaisuuteni heräsi. Minunkin tekisi mieli neuloa pitkästä aikaa jotain, mutta en ole vielä päättänyt mitä, ja kaikki puikotkin ja muut tarvikkeet ovat eri osoitteessa kuin minä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Hantta :)

  Anna, joustinneuleen alkuperäinen tarkoitus oli 'etiopianuttu', joita lupasin väsätä Etiopiaan vietäväksi. Seuraavaan yritykseen valitsen isommat puikot.

  VastaaPoista
 4. Hieno pipo, ihanan raikas tuo vihreä-valkoinen raidoitus. Piposuunnitelmia minullakin, katsotaan milloin ehdin aloittaa... Kiva blogi sinulla :)

  VastaaPoista
 5. Kiva kun käväisit, Virkattu lintu!

  Ihana kun tulee syksy ja pääsee käyttämään taas pipoja, lapasia ja villasukkia :)

  VastaaPoista
 6. Moi, meillä oli viikonloppuna itkukatastrofi kun kutomasi pipo katosi elokuvissa. Tyttö oli ihan maassa - itki rakasta pipoaan. Onneksi seuraavana päivänä löytyi löytötavaroista :-). Ps. Kohta ois isompien versioiden aika :)) Ehditkö?

  VastaaPoista
 7. Moi Aurinko-omena!

  Voi toista, hyvä että pipo löytyi löytötavaroista! Hellyyttävää kuulla että pipoista on tullut tytöille niin rakkaita. Mulla pukkaa neulomisprojekteja taas ovista ja ikkunoista, eivätkä kädet ehdi neulomaan uusien ideoiden tahdissa, mutta pidän toki toiveesi mielessä!

  VastaaPoista
 8. Kiitos ohjeesta, tuolla voisinkin kokeilla lapsille pipoja :)

  VastaaPoista