perjantai 17. kesäkuuta 2011

Salute!






Eräänä päivänä söin kahvilassa aivan täydellistä focacciaa. Siitä innostuneena päätin tehdä kotonakin italialaista ruokaa, mutta oma focacciani ei kyllä yltänyt kahvilan focaccian tasolle. Reseptin otin Gino D'Acampon kirjasta Italian dieetti, jossa mielestäni on ihan tavallisia reseptejä kenelle tahansa terveellisen ruoan ystävälle. Italialainen keittiö on mielestäni yksi parhaimmista koko maailmassa. Paljon tuoreita vihanneksia, yrttejä, valkosipulia, sitruunaa, erilaisia juustoja, oliiviöljyä... Oih.

Italialaisessa ruoassa pääsi oikeuksiinsa myös istuttamani, keittiön pöydällä hyvin ruukussa viihtyvä basilika. Basilika tuli myös ikuistetuksi pieneen vesivärityöhön siinä sivussa, kun maalasin siilikorttia veljeni neljä vuotta täyttäneelle synttärisankarittarelle.

sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Pientä kivaa Kontista




Käväisin pitkästä aikaa Punaisen Ristin Kontissa. Tarkoituksenani oli penkoa Kontin mittava nappilaari ja ostaa nappeja askartelua ja ompelua varten. Kivoja nappeja löytyikin oikein mukavasti ja niiden lisäksi löytyi pieni pala kangasta ja outo pussillinen lankoja. En huomannut ostaessani, että langat oli pätkitty n. 130 cm pitkiin pätkiin. Ajattelin päästä helpolla, virkata niistä jotakin ja päätellä langanpäät jo virkatessa työn sisään.