maanantai 16. huhtikuuta 2012

Mummun jalanjäljissä


Löysin kirjastosta vanhan virkkauskirjan nimeltä Virkkaa tähtiä. Kirjaan on koottu ruotsalaisen virkkauskilpailun satoa vuodelta 1979. Alunperin tarkoituksenani oli virkata vain pieni koriste, jonka voisi kiinnittää vaikkapa lapaseen. Innostuin kuitenkin virkkaamaan pienen liinan ja näin aloitin matkani mummuni jalanjäljissä. Hän oli nimittäin taitava virkkaamaan ja hänen tekemiään liinoja on meillä tallessakin monia.

5 kommenttia:

 1. Oi, tuo on varmasti ihana kirja, vanhat virkkaus- ja neulontakirjat ovat aina niitä ihanimpia! Minäkin haluaisin virkata pieniä tähtiä. Muutenkin kaikki mummumaisuudet viehättävät, mikähän taika niissä on?

  VastaaPoista
 2. Ihana pikkuinen liina :) Minä haaveilen virkkaavani joskus lumihiutaleita vaikka kuusenkoristeiksi.

  VastaaPoista
 3. Ihanan pikkuisen liinan olet virkannu. :) Minunkin pitäisi opetella virkkaamaan kukka pipon koristeeksi, mutta mutta..

  VastaaPoista
 4. Ai kun oot tehny ihanan liinan! <3

  -Tiuku-

  VastaaPoista
 5. Anna Sofia, vanhoissa virkkauskirjoissa on tosiaan kummaa vetoa - ja mummuilussa :)

  Susanna, lumihiutalekoristeet olisivat varmasti suloisia! Ja nämä pikkuiset virkkaustyöt ovat yllättävän nopeita, vaikka lanka olisikin ohutta.

  Tea, kiitos! Ei muuta kuin googlettamaan tai tonkimaan kirjaston kirjoja. Jämälangatkin pääsisivät kätevästi hyötykäyttöön.

  Kiitos Tiuku, mukava kun piipahdit :D

  VastaaPoista