sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Hamppurättejä!
Yhdeksän tiskirättiä hamppulangasta! Lanka imee hyvin kosteutta ja on bambun tavoin luonnostaan antibakteerinen. Pöpöt pysykööt siis loitolla! Lanka on myös mukavan karhea, joten sen pitäisi olla oivallinen kuivuneidenkin ruokatahrojen hankaamiseen. Rätin likaantuessa heitän sen pesukoneeseen kuudenkympin pesuun ja kaivelen onnellisena uuden erivärisen rätin kaapista. Ei enää rumia riskirättejä meidän keittiöön!

Tein rätit neulomalla 30 silmukalla ainaoikeinneuletta n. 34 kerrosta (puikot nro 3,5). Lanka (Lanaknits AllHemp6) löytyi sattumalta Oulun Lumoavasta langasta. Yhden vyyhdin hinta oli 13,50€ ja siitä riitti kolmeen tiskirättiin. En toki aio pitää kaikkia yhdeksää rättiä itsellä, vaan kääräisen näistä käytännöllisiä lahjasettejä myös ystäville.

6 kommenttia:

 1. Kauniita rättejä :) Meidänkin kamalat rätit voisi korvata tuollaisilla ihanuuksilla. Pitääkin seuraavalla kerralla lankakaupassa katsoa löytyisikö sopivanväristä lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testaan juuri ensimmäistä hamppurättiäni. Imukyky saisi mielestäni olla vähän parempi, mutta blogikirjoitusten mukaan se paranee pesujen myötä.

   Poista
 2. Oho, ihan uusi juttu mulle. En edes ajatellu, että nuo rätit vois korvata itse tehdyillä.
  Hauska idea :)

  -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voi korvata juu :) Rättejä voi tehdä myös puuvilla- ja bambulangasta.

   Poista