tiistai 22. tammikuuta 2013

Blue Fields -huivi


Näin palkitsee käsitöiden ystävä itsensä: Ostaa muutaman kerän Noro Silk Garden Lite -lankaa. Elämäni ensimmäinen käsityö Norosta ja täytyy sanoa, että onhan siinä huikeat värit! Pitkään piti lankaa metsästää, sillä sitä ei meinannut löytyä koko Oulun kaupungista. Ja viidennessäkin käymässäni lankakaupassa, Villiinassa, sitä oli vain muutamia keriä.

Minulla taisi olla kerien kanssa huono tuuri, sillä huiviin meni kaksi kerää lankaa ja kummassakin oli solmu. Se ei olisi sinänsä haitannut, mutta solmun jälkeen lanka jatkui harmillisesti ihan eri värisenä. Jouduin katkomaan lankaa muutamaankin otteeseen saadakseni värit liukumaan sievästi. Kuinkahan tavallista lienee?

Ohje löytyy Ravelrystä nimellä Tortuga Shawlette. Huivi oli yllättävän helppo ja nopea tehdä!

(Puikot: 60cm pyöröpuikot 4,5mm)

6 kommenttia:

 1. This is really a beautiful shawl! Congratulations!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo! Nämä värit on kyllä ihan mahtavat! Lanka oli ihanan yllätyksellistä.

   Poista
 3. Onpas kaunis huivi. Minä vain en osaa tuota enkkua yhtään, niin jää kaikki kivat ohjeet sitten toteuttamatta ja kokeilematta... :O(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun piipahdit, Sulotar! Olen nähnyt useampia huiviohjeita, joissa on sama perusidea kuin tässä huivissa, eli neulominen aloitetaan huivin suorasta reunasta keskeltä. Toivotaan, että jonakin päivänä törmäät vielä vastaavanlaiseen, suomenkieliseen, ohjeeseen.

   Poista