tiistai 10. maaliskuuta 2009

Vihreä palmikkopipo rusetilla

Omasta päästä omaan päähän :) Vähän iloisemman värinen pipo käytettäväksi mustan takin kanssa. Ohjeen sävelsin siis itse ja siitä tuli, merkillistä kyllä, kerralla sopiva! Näköjään näinkin voi käydä kerran sadassa vuodessa. Kaipasin pipoon vielä vähän jotain ekstraa ja kaivelin laatikosta satiininauhaa. Poltin nauhan päät ja ompelin sen rusetiksi kiinni pipoon. Lankana 7 veljestä.

3 kommenttia:

 1. Uskomatonta kyllä, että onnistuit säveltämään palmikkoneulepipon omasta päästä. Tosi taitavaa! Itse en hallitse paulikkoneulomista ollenkaan, mutta voisi kuvitella, että kaventaminen on haastavaa. Päättelenkö kuvasta oikein, että kavensit vain noita palmikoiden välissä olevia silmukoita?

  Tän ohjeen voisit kyllä vaikka laittaa tänne blogiin, jos vielä muistat sen. Jos vaikka innostuisin joskus kokeilemaan palmikkoneulontaa, niin olisi varmaan viisainta aloitaa jostain pienemmästä työstä...

  Ihana värikin pipossasi on. Mäkin oon tehnyt joskus jotain tuosta samasta vihreästä. Taisinpa sommitella sitä tilkkutäkkiin.

  VastaaPoista
 2. No kiitos kiitos!

  Yritin miettiä ohjetta pipolle, mutta tulin siihen tulokseen että siitä tulisi todella epäselvä :/ Olen pahoillani, jospa netistä löytyisi selvempi ohje.

  Tein kavennukset ensin palmikoiden välissä oleviin nurjiin silmukoihin. Kavensin ne yksi kerrallaan tehden väliin aina yhden normaalin kerroksen. Sen jälkeen kavensin silmukoita myös palmikoista.

  Voisin muuten suositella yhtä huippuhyvää neulomiskirjaa. Kirjan nimi on Neulojan käsikirja ja sen on kirjoittanut Lesley Stanfield ja Melody Griffits. Sain kirjan äidiltäni joskus vuosia sitten synttärilahjaksi ja sieltä olen opetellut paljon asioita, muun muassa palmikot.

  VastaaPoista
 3. Sulla on linssilude mukana kuvassa. :D

  VastaaPoista