tiistai 2. kesäkuuta 2009

Kirppiksellä etsimässä kankaita


Nämä tavarat löytyivät tänään kirppikseltä; vanha esiliina, vihreä unikkoliina ja kultaköynnös astioineen. Olin varsinaisesti etsimässä kankaita tilkkutöihin, mutta köynnös oli niin hauskassa astiassa, että sekin lähti mukaan. Illalla (tai itse asiassa yöllä!) innostuimme puolisoni kanssa kokeilemaan GIMP-ohjelmaa Ubuntussa ja teimme yhteistuumin kirppissetistä tällaisen monikuvan.

3 kommenttia:

 1. Onpa hauska kollaasi! Kivat värit. GIMP on mun kokemukseni mukaan ihan passeli ohjelma peruskuvankäsittelyyn, mutta Photoshopiin tottuneella tulee kyllä maskeja ja layereitä ikävä. Tai onhan siinä GIMPissäkin leijerit, mutta ei ne yhtä sulavasti kumminkaan toimi kuin Fotarissa... Mutta kuten sanottu peruskuvankäsittelyyn se sopinee ihan paselisti.

  Munkin tekisi mieli kirppikselle. On kyllä myös paljon kamaa jota voisin kiikuttaa sinne kirpparille, kunhan ehtisin jossain välissä käydä hyllyjä läpi.

  Tulee varmaan kiva tilkkutyö. Multa muuten löytyisi vanhat ruskeat unikkoverhot, jotka saisit kyllä tilkkutyömateriaaliksi - en tee niillä itse mitään. En vaan taida olla tulossa Ouluun näillä näkymillä ennen kuin heinäkuussa.

  VastaaPoista
 2. Oi Anitta, vakiolukijani :)

  Halusin tehdä tuollaisen monikuvan, kun huomasin sellaisia muidenkin blogeissa. GIMP taitaa olla ainoa ohjelma, joka meillä siihen tarkoitukseen on. Hauskahan sitä oli tehdä, kun yhdessä värkättiin. Toisin sanoen Marko istui koneella ja minä sanoin vierestä mihin minkäkin kuvan halusin. Pitäisi kyllä itsekin opetella...

  Hassua muuten, että meinasin juuri viimeisimmällä kirppisreissulla ostaa myös pari palaa ruskeaa unikkokangasta. Ne jäivät kuitenkin hinnan takia ostamatta. Otan kyllä mielelläni verhosi tilkkutyömateriaaliksi, jos vain raaskit niistä luopua! Saat kyllä vielä muuttaa mieltäsikin. En minä varmaan ihan heti ole työtä toteuttamassa. Tässä hiljalleen vasta keräilen sopivia kankaita.

  VastaaPoista
 3. Mukavan nakoinen kollaasi tosiaan. Kuvankasittelysta tiedan (viela) ihan liian vahan, mutta kun kollaaseille tulee tarve teen ne PhotoScape:lla. Helppo ainakin.

  Tykkasin noista sukista. Nayttaa hauskoilta ja lampimilta.

  VastaaPoista