maanantai 27. syyskuuta 2010

Muffinssiepisodi


Päätin leipoa pitkästä aikaa muffinsseja. Ensin kokeilin tehdä sitruuna-porkkanamuffinsseja, mutta jokin meni pieleen... muffinssit olivat pieniä ja kiinteitä ja maku aivan liian hapan. Päätin että minähän en tällaisiin muffinsseihin tyydy ja aloin kyselemään sattuisiko kukaan tietämään oikeasti hyviä muffinssireseptejä, siis sellaisia joilla tulee isoja ja kuohkeita muffinsseja. Tosi hyvä reseptivinkki löytyikin Kahviaddiktilta ja useammastakin suusta kehuttiin muffinssipeltejä ja Pirkan Amerikan muffinssivuokia. Niinpä ostin vuokia ja leivoin näitä Sara La Fountainin herkkumuffinsseja, joiden resepti löytyy esimerkiksi Sekasopan Marielta. Olivat ehkä parhaita muffinsseja mitä olen ikinä leiponut. Suosittelen!


Muffinssikokeilut jatkuivat näillä valkosuklaa-puolukkamuffinsseilla, jotka myös olivat tosi hyviä ja pehmoisia, mutta taisivat silti jäädä kakkoseksi nuille edellisille. Minkäs teet, ne olivat makeampia ja minä olen melkoinen herkkusuu. Mutta tokihan tämä on vain makuasia. Näihin muffinsseihin löysin reseptin Sitruunamarengilta.

7 kommenttia:

 1. Mitä suklaakarkkeja sä pistit noihin herkkumuffinseihin? Ja on molemmat muuten kuvista päätellen himpuran hyvin kohonneita...:)

  VastaaPoista
 2. Käytin ihan samoja karkkeja, mitä Mariekin eli Pätkiksiä, Da Capoja ja ranskanpastilleja. Näitä voisi kyllä kokeilla muillakin suklaakarkeilla.
  Kohosivat kyllä hyvin, ei mitään valittamista :)

  VastaaPoista
 3. Mä taisin laittaa silloin pätkiksiä, amerikanpastilleja ja Kinder-patukoita. En oikein fanita Da Capoja, mutta ehkä ne maistuis mainiolle muffariin leivottuna? :) Kun se on vähän sellasta "Venäjä-suklaan" makuista...:)

  VastaaPoista
 4. Ei mullakaan ole yleensä tapana ostaa Da Capoja, mutta en itse asiassa en maistanut noissa muffinsseissa kauheasti sitä Da Capon makua. Pätkiksen maku taisi peittää muiden suklaiden maut alleen. Ranskanpastillit tosin olivat kivoja siellä joukossa, koska ne eivät täysin sulaneet. Vai Venäjä-suklaata :)

  VastaaPoista
 5. Tämän innoittamana taidan leipoa huomenna pojille muffinseja välipalaksi. Meinasin tehdä mokkapalamuffinsseja, mutta nuo herkkujutut kuulosti PAAAAAAAALJON paremmilta joten taidankin kokeilla niitä =)

  Mä ostin vuosi sitten tuon muffissuvuoan ja on kyllä hintansa haukkunut. Ei ole enää tullut lättänöitä muffineja (ensin syytin uunia ja sitten itseäni ja oikeasti vika olikin väärissä välineissä).

  VastaaPoista
 6. Hei! Vastavierailulla :) Sinulla näyttää olevan täällä ihania kuvia ja hienoja neulomuksia!

  VastaaPoista
 7. Neula ja lankoja: Toivottavasti pojat tykkäsi :) Mullakin oli tarkoitus ostaa muffinssipelti noiden leivontaa varten, mutta muistin sen vasta kaupan kassalla...

  Susanna: No heippa! Ja kiitos kiitos :)

  VastaaPoista