perjantai 24. joulukuuta 2010

SytykeruusutSytykeruusut taitavat olla tämän joulun hittituote. Ainakin minusta tuntuu, että niitä tehdään vähän joka puolella. Minusta idea on aivan erinomaisen hyvä, sillä näihin ei tarvita paljon materiaalia (vain kananmunakennoja ja steariinia), eivätkä nämä jää lojumaan kenenkään nurkkiin, vaan suorastaan vaativat tulla poltetuiksi. Lisäksi näiden tekeminen on ihanan suurpiirteistä, helppoa ja ekologistakin, sillä vanhat kynttilänjämät pääsevät hyötykäyttöön.
Teimme ensimmäisen erän yhdessä kaverin kanssa. Valmistimme tummanpunaisia ja hunajantuoksuisia keltaisia ruusuja. Myöhemmin tein vielä yksin yhden erän vaaleanpunaisia ruusuja, koska näiden tekemiseen tulee suorastaan himo. Ensimmäisen erän tein leikkaamalla ja toisen repimällä kananmunakennoa. Ruusuista tulee näin hieman eri näköisiä, mutta molemmat ovat omalla tavallaan kauniita. Huomenna nämä hämmästyttävän oikean näköiset ruusut pääsevät joulutuliaisiksi.

Lämmintä joulua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Kahviaddikti: Eikös juu :)

    Aurinko-omena: Pinkeröiset olivat oikein herttaisia. Tein tosiaan ne repimällä, joten ruusuista tuli vähän eri näköisiä ja isompia. Vähän niin kuin aikuisia ruusuja, kun ne meidän ensiksi tekemät olivat vielä pikkuisen nupullaan. Kokeile joskus :)

    VastaaPoista