maanantai 10. lokakuuta 2011

Kurpitsa ja muuta satoa



Syyskuussa puolisoni äiti toi meille monenlaista itse kasvattamaansa syksyn satoa. En ole varmaan koskaan nähnyt noin suurta kesäkurpitsaa! Kesäkurpitsan lisäksi tuomisiin kuului monenlaisia sipuleita, auringonkukkia, perunoita, porkkanoita, maissia, eri värisiä pikkutomaatteja, sekä omenamehua ja viinimarjamehua. Niin ja tietysti tuo jättikurpitsa! Onneksi netistä löytyi runsaasti ohjeita sen käsittelyyn.



Siemeniä tuli runsas 2 dl. Huuhtelin siemenet ja kuivatin niitä pellillä hetken. Pistin siemeniin pikkuisen oliiviöljyä ja ripauksen suolaa. Sitten vain uuniin 200 asteeseen n. 20-30 minuutiksi. Mukavia naposteltavia tuli.

Itse kurpistasta koversin tietysti lyhdyn parvekkeen pöydälle. En halunnut tehdä siitä pelottavan näköistä, joten tällainen iloinen tyyppi siitä tuli. Tosin se on jo nyt vähän lysähtänyt ja muuttunut pikkuisen häijymmän näköiseksi. Sisällöstä tein sosetta pakkaseen odottelemaan, josko jossain vaiheessa tekisin siitä vaikka piirakkaa.


Ja loppuun vielä lyhtykukkia minun äitini pihamaalta :)

8 kommenttia:

  1. Thank you for visiting my blog and for letting me know yours. It 'very colorful and lively. I like all that concerns Finland.

    VastaaPoista
  2. Hello again Cinciarella, you are always welcome here!

    Kiitokset myös Nirpulle ja Aurinko-omenalle! Kyllä syksyllä täytyy vähän värejä olla, kun on niin pimeää, eikä ruskakaan ollut kovin kummoinen.

    VastaaPoista
  3. Hei Paula,

    Nyt vasta hoksasin, että sinulla on oma blogi:) Ihania käsitöitä ja näppäriä ideoita itsellekin toteutukseen (varisinkin 30 sucks oli tosi hauska lahjaidea!).

    Terv. Anna ja Ransu

    VastaaPoista
  4. Hih, hieno lyhty! Kauniita nuo lyhtykukat, ihanan värisiä.

    VastaaPoista
  5. Mukava kun piipahdit, Anna, ja löysit käyttökelpoisia ideoita. En yleensä mainosta blogiani esim. Facebookissa, mutta iloista kurpitsalyhtyä piti vähän saada esitellä :)

    Kahviaddiktille kiitokset ja Virkatulle linnulle myös! Sain äidiltä ison vadillisen lyhtykukkia jaettavaksi moneen suuntaan.

    VastaaPoista