keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Inspiroiva kirja ja matonpoikanen
Tutustuin toukokuun lopulla Mariko Palomaan kirjaan Itte tein ja kierrätin, ja ihastuin siihen heti ikihyviksi. Kirja sisältää paljon vinkkejä ja ohjeita siihen, miten erilaisia materiaaleja voi kierrättää ja vanhasta tehdä uutta. En oikeastaan halua nostaa tässä esiin mitään yksittäistä ohjetta, sillä kirja toimi minulla pikemminkin kokonaisvaltaisempana inspiraation lähteenä.

Kerronpa kuitenkin, että kirjan lukemisen jälkeen suuntasin ensimmäisenä vaatekaapilleni ja aloin saksimaan vanhoja trikoovaatteitani matonkuteiksi. Kehotin myös paria kaveriani tekemään kevätsiivouksen vaatekaapilleen ja pyörähdin etsimässä saksittavaa kierrätyskeskuksestakin.

Matonkuteista on nyt syntynyt pieni matonpoikanen, joka kasvaa sitä mukaa, kun ehdin hankkia kuteita. Maton virkkaaminen on ollut rentouttavaa puuhaa, sillä se ei ole turhan tarkkaa. Kuteiden ei tarvitse olla tarkasti saman paksuisia, printit eivät haittaa ja kaikki värit ovat tervetulleita. Mitä värikkäämmät kuteet, sitä iloisempi sekamelskamatto! Sisäistä mummoani hihityttää.

2 kommenttia:

  1. Kiitos sanoistasi ja kirjavinkistä! :) Kivaa kuulla, että kirja on inspiroinut! :) <3

    VastaaPoista