sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Paidanhelmasta pipoksi


Halusin tehdä tyttärellemme ohuen kesäpipon. Siispä kaivelin kangasvarastostani uudet palat trikookangasta. Puuhakkaana aloin toimeen tytön nukkuessa päiväunia, enkä vaivautunut mittaamaan päänympärystä. Leikkasin suoraan neljä pipoa, joista kolme osoittautui liian pieniksi ja neljännen tunaroin unohtamalla alareunan kääntövaran.

Siispä oli keksittävä varasuunnitelma. Ystäväni oli antanut käyttööni vanhoja trikoopuseroita matonkudetarpeiksi. Keltainen paita oli vielä leikkaamatta, joten päätin ommella pipon sen helmasta. Eteen ompelin vielä pienen heppakoristeen ja näin oli pirtsakka kesäpipo valmis! Paidasta riittäisi vielä hyvinkin myös pirtsakoihin kesätumppuihin.

2 kommenttia:

  1. Kiva pipo. Minun t-paita ja liinavaate kätköt muuttuu kans maton kuteiksi. Nyt myös kiehtoisi alkaa kokeilemaan tehdä videokaseteista jotain kassikangasta tms.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sulotar! Aika pieniä nämä minun käsityöt tällä hetkellä, mutta on tärkeää ehtiä tehdä edes jotain. Minäkin tahtoisin opetella kutomaan mattoja. Sitten kyllä antaisin minäkin kyytiä vanhoille liinavaatteille. Ja miksei videokaseteillekin.

      Poista