keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuu (27): Kartta


Muistikirjamaaliskuussa pyydettiin tänään kertomaan jotakin kartan avulla. En ollut yhtään 'normikartta-tuulella', joten kyhäsin sivulleni vesivärieni värikartan. Hankin vesivärini joitakin vuosia sitten ja opettelin, miten ja minkälaiselle paperille niillä oikeasti maalataan. Koulussahan sitä ei koskaan opetettu ja paperikin oli ihan tavallista piirustuspaperia.

8 kommenttia:

 1. Kiva idea! Sekä tämä värikartta juttu että vesiväreillä maalaamaan opettelu.

  VastaaPoista
 2. Heh, karttahan se on värikarttakin, mikä oivallus!
  Jos tarkoitat tuolla koululla peruskoulua, niin olen täysin samaa mieltä! Ilman kuvataidekouluharrastusta olisin saanut aikoinani semmosen kammon vesiväreihin, että oksat pois. Ei sillä tavalla opeteta mitään, että annetaan huonot välineet ja tarvikkeet ja sitten katellaan vierestä ja nälvitään, kun oppilas epäonnistu jonkin klassikkoteoksen kopioimisessa, kun paperi kuplii ja repeilee. Tämä siis ala-asteaikojen tunnelmaa.. Vieläkin palaa hihat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitan nimenomaan peruskoulua. Ja itse asiassa lukiossakin oli vielä sama kuvisope. Valitettavasti aika monella on jäänyt sama kammo vesivärejä kohtaan.

   Poista
 3. Ihanainen värikartta. Huomasin tänään että oma vesivärieni värikartta on mennyt sen verran suttuiseen kuntoon, että pitäis vissiin uudistaa. joo, mulla on ikiinho huonoja ja lepsuja lehmänkarvapensseleitä kohtaan. Onneksi mulla oli ukki, joka osti mukke kunnolliset vesivärit ja pensselin ja niitä kuljettelin mukanani koulussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan, ja huonot pensselitkin vielä! Onneksi oli hyvien varusteiden päälle ymmärtävä ukki.

   Poista
 4. mä ostin kerran vesivärit jotka sitten kuivuessa rapistui pois. osaisitko sanoa jotain merkkiä noista sun vesiväreistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun vesivärien merkki on Winsor & Newton. Ostin ne aikanaan Kärkkäiseltä. Oikein hyvät värit, ei ole ollut mitään valittamista.

   Poista