torstai 14. toukokuuta 2009

Jääkaappimagneetti-Bender


Hih. Sain veljeltäni syntymäpäivälahjaksi suola- eli taikataikinasta tehdyn Benderin. Hän ei ollut ehtinyt maalata sitä vielä, joten maalasin sen kotona itse ihan tavallisilla peiteväreillä. Nyt se piristää minua jääkaapin ovessa joka päivä. Tämä on mielestäni tosi kiva lahjaidea, magneettejahan voisi tehdä vaikka minkälaisia.

5 kommenttia:

 1. Vau! Ihana. En ole askarrellut suolataikinasta mitään sitten lapsuusvuosien. Voiko sitä nykyään ostaa jostain valmiina? Muistan, että silloin 80-luvulla sitä leivottiin itse jonkin askartelukirjan ohjeen mukaan...

  VastaaPoista
 2. Enpä muuten ole kysynyt, onko taikina ostettua. Askartelun pikkujättiläinen sanoo taikataikinasta, että taikinan sekoitussuhde on 2 mittayksikköä jauhoja, 1 mittayksikkö suolaa ja 1 mittayksikkö vettä. Ensin sekoitetaan jauhot, suola ja puolet vedestä. Loppu vesi lisätään vähitellen, kunnes taikina on sopivan notkeaa muovailtavaksi. Taikinaa vaivataan muutama minuutti, kunnes se ei enää tartu alustaan, eikä käsiin.

  Paistaminen tapahtuu 75 asteen lämpötilassa, mutta paistoaika oli kyllä yllätys! Jos työ on 6 mm paksuinen, sitä paistetaan 12 tuntia. Sentin paksuista 18 tuntia ja 2 sentin paksuista 24 tuntia. Lopuksi työ jätetään uuniin jäähtymään, ettei se halkeile.

  Kysyn kyllä vielä, miten veljeni on Benderin tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Katos vaan ku Benderistä tuli komia kun sai värin pintaan. Sitä pitää sitten juottaa koska muutenhan se alkaa käyttäytyä huonosti. Oli muuten tunnin tai kaksi uunissa ja siis taikina oli itse tehty (tai siis vaimo teki).

  Hieno homma tää sun blogi :)

  "yks joka tietää tosta Bederistä enemmän ku muut"

  VastaaPoista
 4. Ahaa, eikö sitä tarvinutkaan paistaa ku niin vähän aikaa. Taisipa sitten askartelukirjassa olla lööperiä.

  VastaaPoista
 5. Hieno magneetti! Täytyykin kokeilla tuota taikataikinaa. Lapsetkin varmaan tykkäisivät :)

  VastaaPoista